Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Η σημασία του να ντύνεσαι...Μεσίτης ακινήτων!!



   
  Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους για το πως κανείς κάνει τη διαφορά και κεντρίζει το ενδιαφέρον του συνομιλητή του, όχι μόνο στη μεσιτεία αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά, είναι αναμφίβολα η ενδυματολογική του εικόνα. Απ τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα η εικόνα του επαγγελματία κρίνεται και ο συνομιλητής έχει αποφασίσει κατά 50% αν ο σύμβουλος που έχει απέναντί του είναι αξιόπιστος, αν δηλαδή του εμπνέει εμπιστοσύνη
σε πρώτη φάση και ύστερα αν του δημιουργεί την διάθεση μέσω των οπτικών ερεθισμάτων που δέχτηκε ώστε να τον ακούσει με προσοχή. Το υπόλοιπο 50% κρίνεται από το πως θα σταθεί απέναντι στον πελάτη του και το πόσο επιδέξιος χειριστής λόγου είναι.
   Λαμβάνοντας λοιπόν υπ όψιν μας την παραπάνω παράμετρο θα έλεγα πως οι ενδυματολογικές μας επιλογές παίζουν σπουδαίο ρόλο και από αυτές, κρίνεται σε μεγάλο βαθμό το αν ο υποψήφιος ενδιαφερόμενος θα συνεργαστεί τελικά μαζί μας ή όχι, αν θα δώσει βαρύτητα στα λεγόμενα μας στη συνέχεια, αν θα μας θεωρήσει διαφορετικούς σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αν θα επιβληθεί εκείνος ή εσύ της συζήτησης.Το φαίνεσθαι, είναι θα έλεγα θέμα κύρους και ισχύος περισσότερο. Συχνά στα διάφορα ραντεβού μου, συναντώ επαγγελματίες οι οποίοι εμφανίζονται ρακένδυτοι απέναντι στον υποψήφιο πελάτη τους, η εικόνα τους δείχνει περισσότερο έναν άνθρωπο ο οποίος πηγαίνει να πιει καφέ και αν προκύψει να κάνει και καμιά δουλειά, παρά ένα επαγγελματία που σέβεται την ιδιότητά του και στοχεύει στη δουλειά του με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Το πρώτο, αν παίρνεις στα σοβαρά τη δουλειά σου θα σου πρότεινα να το διορθώσεις μιας και αποτελεί θεμέλιο λίθο για την μετέπειτα εξέλιξή σου. Μια σωστά δομημένη καριέρα σε οποιοδήποτε κλάδο πολύ περισσότερο σε αυτόν του Real Estate πρέπει να υποστηρίζεται και από την παραμικρή λεπτομέρεια. Μην δείχνεις πρόχειρος γιατί πρόχειρη θα είναι και η εντύπωση που θα αφήνεις στον πελάτη σου για την ποιότητα της δουλειάς σου. 
  Ντύσου το προφίλ που θες να προωθήσεις για τον εαυτό σου, ντύσου την επιτυχία. Η εμφάνιση, παίζει σπουδαίο ρόλο στο να κερδίζεις τις εντυπώσεις. Δεν μπορείς να εμφανίζεσαι με ενδυμασία παραλίας σε ένα επαγγελματικό ραντεβού και να απαιτείς να έχεις αντιμετώπιση σοβαρή και να αποσπάσεις την δέουσα προσοχή. Η εμφάνιση, είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να μπορέσεις στη συνέχεια να υποστηρίξεις μια επιτυχημένη επικοινωνία, με σκοπό να καταλήξει σε μία με τη σειρά της επιτυχημένη συνεργασία. Σκέψου πως είναι μια αλυσίδα που φέρνει το αποτέλεσμα. Ένας επαγγελματίας που δεν είναι καθώς πρέπει ντυμένος, καθαρός και περιποιημένος, μοιραία μόλις εμφανιστεί στον υποψήφιο πελάτη δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα ως προς τη διάθεση συνεργασίας μαζί του.  Ο πελάτης τον αντιμετωπίζει επιπόλαια μη δίνοντάς του την κατάλληλη προσοχή, καταρρακώνοντας έτσι  την ψυχολογία του επαγγελματία αφού δεν θα μπορέσει να ηγηθεί συζήτησης καθώς δεν ενισχύει και δεν αποπνέει το κύρος του επαγγελματία, με τη σειρά του αυτό ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις έχει επιπτώσεις και στη αμοιβή σου. Όταν τελικά θα φτάσει η συζήτηση στην αμοιβή σου για τις υπηρεσίες σου, θα πρέπει να υποστηρίζεται τόσο από τις υπηρεσίες που παρουσιάζεις όσο και από την εμφάνιση σου. Δεν μπορείς να παρουσιάζεσαι εκδρομικός και ατημέλητος διεκδικώντας μια υψηλή αμοιβή, όταν από την εμφάνισή σου δεν δείχνεις ότι το αξίζεις και ότι το κατέχεις, κοινώς το έχεις ξανακάνει. Τα ρούχα σου, υποδηλώνουν την επιτυχία σου στη δουλειά σου....Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι ο υποψήφιος πελάτης σου δεν θα σε ξεχωρίσει.... και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.... θα σε θεωρήσει ένα μεσίτη της σειράς που έχει ανάγκη και παρακαλάει να πάρει το κάτι τις του, αντί για έναν επαγγελματία που ξέρει να υπερασπιστεί και να διαχειριστεί την περιουσία του έναντι αδράς μεν αλλά δίκαιης αμοιβής, υποστηριζόμενη από όλο το πακέτο. Με λίγα λόγια, θα θεωρήσει ότι είσαι εύκολη λεία και θα προσπαθήσει να σε ...ρίξει...αφού δείχνεις ευάλωτος !!!
   Δεν λέω βέβαια ότι όλοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοράνε κουστούμι Armani αλλά σίγουρα, ένα καθαρό και περιποιημένο κουστούμι ή σοβαρό ένδυμα για τις κυρίες του κλάδου, ένα καθαρό και σοβαρό παπούτσι βρε παιδιά όλοι μπορούμε να φορέσουμε. να είμαστε καθαροί και περιποιημένοι. Δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη να μην παρουσιάζεσαι στον ίδιο πελάτη δυο φορές με τα ίδια ρούχα, δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια να παρουσιάζεις με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό σου, αυτό είναι που πουλάς σε πρώτη φάση και ύστερα όλα τα υπόλοιπα.  Δείξε υπεροχή από την πρώτη κιόλας στιγμή, ξεχώρισε από τη μάζα και δώσε στον εαυτό σου μια δύναμη αυτοπεποίθησης ώστε να μπορείς στη συνέχεια να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Η σιγουριά που αποπνέει κανείς πηγάζει από μέσα του.  
Ντύσου λοιπόν την επιτυχία, ντύσου μεσίτης ακινήτων, δείξε υπεροχή, δείξε ότι μπορείς πιστεύεις στον εαυτό σου και είσαι η καλύτερη και η πιο δυνατή επιλογή για την περιουσία του πελάτη σου!!
Οι ενδυματολογικές σου επιλογές είναι και αυτές μέρος της παράστασης, μην το αγνοείς...

Καλή συνέχεια !!
 


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου