Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η...... μειωμένη.... μεσιτική αμοιβή!!!




   Είναι πλέον αυτονόητο για κάθε ενδιαφερόμενο, είτε αυτός είναι ιδιοκτήτης ακινήτου είτε υποψήφιος αγοραστής, ότι λόγω κρίσης ο σύμβουλος ακινήτων είναι ίσως ο τελευταίος ο οποίος θα πληρωθεί για τη δουλειά του και μάλιστα με λιγοστά έως και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις χρήματα. Μάλιστα, έχει γίνει αυτονόητο προς μεγάλη μου έκπληξη και για τους ίδιους τους μεσίτες τόσο, που χωρίς κανένα επιχείρημα πλέον, δέχονται την οποιαδήποτε μείωση ή δωρεάν εργασία με μεγάλη χαρά. Θεωρείται πλέον από πολύ κόσμο πως η δουλειά του μεσίτη είναι άκρως υπερτιμημένη.

   Το να έρχεται ο σύμβουλος ακινήτων κάθε φορά σε μια τέτοια θέση ώστε να πρέπει να υπερασπιστεί την αμοιβή του, σαφώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου μα ούτε και το πιο ευχάριστο κυρίως όταν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν τηρείται δυστυχώς μια γραμμή πλεύσης πάνω στο θέμα αυτό από τους επαγγελματίες. Συχνά ακούμε φράσεις ( ένα ολόκληρο μίσθωμα; ή 2% επί της τιμής πώλησης;) ( Ο συνάδελφός σας δεν μου ζήτησε καθόλου χρήματα, ή μου ζητάνε τα μισά) κ.α τέτοια θαυμαστά επιχειρήματα. Μα για σταθείτε ένα λεπτό..ο μεσίτης γιατί πληρώνεται; όχι γι αυτό που φαντάζονται όλοι όσοι δεν βλέπουν τη δουλεία του και δεν γνωρίζουν τις υπηρεσίες του. Η δουλειά του μεσίτη δεν αρχίζει και σίγουρα δεν τελειώνει σε μια υπόδειξη. Ναι αλλά αυτό ο υποψήφιος πελάτης δεν το γνωρίζει και οπωσδήποτε δεν θα το μάθει αν δεν του το πεις, αν δηλαδή δεν παρουσιάσεις αναλυτικά τις υπηρεσίες που θα του προσφέρεις, ώστε να είσαι σε θέση μετά, αποδεχόμενος ο ενδιαφερόμενος τα οφέλη που προκύπτουν μέσα από αυτές να δικαιολογήσεις το ύψος της αμοιβής σου. Ο πελάτης δεν σε βλέπει να δουλεύεις, ο πελάτης βλέπει μόνο τη στιγμή που θα κάνεις την υπόδειξη και αυτό στα μάτια του φαντάζει ως εύκολο χρήμα. Μην του αφήνεις λοιπόν το περιθώριο να πιστέψει ότι αυτό κυνηγάς, μίλα μαζί του εξήγησέ του πριν απ όλα ποια είναι η δουλειά σου και πως θα λειτουργήσεις στα πλαίσια μιας δίκαιης και για τις δύο πλευρές συνεργασίας...Πούλα τις υπηρεσίες σου. Πάρε την υπογραφή του, αφού θα του έχεις δώσει να καταλάβει γιατί θα επιβαρυνθεί με την ανάλογη μεσιτική αμοιβή.
   Ένας λόγος παραπάνω αγαπητέ συνάδελφε, ώστε να μην είσαι ελαστικός απέναντι στην πίεση που δέχεσαι σχετικά με τη μείωση της μεσιτικής αμοιβής σου, είναι οι πιέσεις που δέχεσαι με τη σειρά σου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Όταν όλα γύρω σου αυξάνονται, όταν οι φόροι και οι εισφορές σου αγγίζουν την υπερβολή και κάθε χρόνο πληρώνεις ολοένα και περισσότερα, η εξίσωση γέρνει μάλλον προς το να βάλεις λουκέτο σαν επιχείρηση ακολουθώντας την τακτική της μειωμένης μεσιτικής αμοιβής. Σκέψου το καλά λοιπόν την επόμενη φορά που θα υποκύψεις αμαχητί διότι δεν αξίζει το τίμημα. Προσωπική μου και πάλι άποψη είναι ότι χίλιες φορές να διαθέσω τον πολύτιμο χρόνο μου αναζητώντας υποψήφιους πελάτες που θα σεβαστούν τις υπηρεσίες μου και θα αποδεχτούν το ύψος της δικαιολογημένης, από την παροχή υπηρεσιών μου, μεσιτικής αμοιβής παρά να διαθέσω τον πάλι πολύτιμο χρόνο μου, μαζεύοντας ακίνητα με μηδενική μεσιτική αμοιβή ή μισή αμοιβή καθώς θεωρώ, πως χρειάζεται η τριπλάσια δουλειά για να καλύψεις το κενό που προκύπτει. Επίσης να τονίσω, θα το εύρισκα απείρως  πιο χρήσιμο να αναλάβω ακίνητα με αποκλειστική ανάθεση και να τα κλείσω σε συνεργασία εύκολα και γρήγορα, ώστε να δημιουργήσω θέσεις για νέες αναθέσεις και παράλληλα να έχω συμβάλλει στο να βοηθήσω τον συνάδελφό μου, παρά να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα ενός ιδιοκτήτη ή υποψήφιου ενδιαφερόμενου που δεν σέβεται τις υπηρεσίες μου. Με τον συνάδελφο θα ξανακάνεις δουλειά.....Αυτό που θέλω να πω είναι πως ας μην είμαστε κοντόφθαλμοι και ας συσπειρωθούμε, δίνοντας μας τη δυνατότητα να ευημερήσουμε μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας και παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευμένο κοινό, που θα αντιμετωπίζει τον κλάδο μας με σεβασμό. Δεν έχει νόημα να αναλαμβάνεις ακίνητα χωρίς αμοιβή από τον ιδιοκτήτη πιστεύοντας πως ίσως κλείσεις δουλειά,, ιδίως μέσω απλής εντολής, είναι σαν να έχεις ακίνητο αποκλειστικά και να το δώσεις με συνεργασία, και πάλι τη μία μεριά θα έχεις.  Φυσικά πρόκειται για την δική μου άποψη και όχι τη δικιά σου. θα χαιρόμουν πολύ όμως αν είχα καταφέρει να σε προβληματίσω και την επόμενη φορά που θα πήγαινες στο ραντεβού σου θα προσπαθούσες να υπερασπιστείς την αμοιβή σου πουλώντας ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ είναι το μυστικό για να υπερασπιστείς την αμοιβή σου. Άλλωστε ο μεσίτης που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί την αμοιβή του, δεν θα είναι και σε θέση να υπερασπιστεί και τα συμφέροντα του όποιου ιδιοκτήτη. Κοινώς ούτε κι εκείνον τον συμφέρει....Ότι πληρώνει παίρνει δηλαδή...να μην το ξεχνάμε αυτό.....και να το τονίζουμε!!!!

Καλή συνέχεια!!

1 σχόλιο:

  1. Web Site: www.cyclosestate.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/tzoulia.papageorgiou
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/48523170/
    Twitter: https://twitter.com/home?lang=el
    Bloggspot: https://tzouliapapage.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/jpcyclosestate/?hl=el



    ΑπάντησηΔιαγραφή