Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ραντεβού; ...ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!




   Στον κλάδο των πωλήσεων και ειδικότερα στο Real Estate, η ανεύρεση υποψήφιων πελατών είναι μια διαδικασία κατά την οποία χρειάζεται να διαθέσουμε πολύτιμο χρόνο και συχνά  δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού πολλοί εκ των ιδιοκτητών στο άκουσμα και μόνο της λέξης ραντεβού ή μεσιτικό γραφείο είναι αρνητικοί έως αγενής. Πόσο συχνά ξοδεύουμε ώρες ατελείωτες σε ένα ακουστικό, προσπαθώντας να βγάλουμε ορισμένα ραντεβού για τη αυριανή μέρα μα μάταια. Τα όχι έρχονται
βροχή το ένα μετά το άλλο, κάτι που σαν αποτέλεσμα έχει φυσικά να γεμίζουμε με αρνητικά συναισθήματα.
  Συχνά όμως, αν ακούσουμε προσεκτικά τα λεγόμενα των συνομιλητών μας μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς που είναι το πρόβλημα και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Συνήθως στην πλειοψηφία τους αντιδρούν στο ίδιο σημείο και αυτό μας υποδεικνύει ότι προφανώς κάνουμε κάτι λάθος ως προς τον τρόπο που ζητάμε αυτό που θέλουμε. Μια διαφορετική διατύπωση - προσέγγιση αυτού που ζητάμε θα μπορούσε ίσως να κάνει την διαφορά. Διατυπώνοντας την ερώτηση και χρησιμοποιώντας μια άλλη λέξη στη θέση της λέξης (ραντεβού) η (μεσιτικό γραφείο- μεσίτης) ο συνομιλητής πιθανόν να ανταποκριθεί εντελώς διαφορετικά. Οι λέξεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πως ανταποκρίνεται ο συνομιλητής μας και ιδιαίτερα οι πολυχρησιμοποιημένες λέξεις, όπως ραντεβού ή μεσιτικό γραφείο δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα προς αυτόν διότι, φανταστείτε πόσο χρόνο μπορεί να έχει χάσει με αυτό το πολυπόθητο ραντεβού και με πόσα γραφεία έχει συνομιλήσει που του ζητούν το ίδιο πράγμα και που πιθανόν να μην έχει δει φως μέχρι αυτή τη στιγμή. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να ζητήσεις το ίδιο πράγμα με τον ίδιο τρόπο για να μη αναπαράγεις τα ίδια συναισθήματα απογοήτευσης. Ο ιδιοκτήτης απλά θα θεωρήσει ότι είσαι ένας απ όλους και άρα η (διαχείριση - τύχη) του ακινήτου του θα είναι αυτή που ήταν μέχρι σήμερα.
   Η δύναμη των λέξεων και η σωστή επιλογή αυτών μπορούν σημαντικά να αλλάξουν τα αποτελέσματα της δουλειά σου φτάνει να είσαι σε θέση να ακούσεις και να εντοπίσεις που τοποθετείσαι λάθος και σε ποια σημεία η άλλη πλευρά αντιδρά συνήθως πλειοψηφικά. Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο υστερείς και χρειάζεται να προσεγγίσεις με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι όλοι οι συνομιλητές το ίδιο δεκτικοί βεβαίως, αλλά στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι ανταποκρίνονται όταν τους ζητάνε το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο και κουράζονται όταν τους ζητάνε το ίδιο πράγμα με τον ίδιο τρόπο. Επομένως βρες σύμφωνα με την προσωπικότητά σου λέξεις αντιπροσωπευτικές και αντικατάστησε τις πολυχρησιμοποιημένες, δημιουργώντας έτσι ένα διαφορετικό επίπεδο επικοινωνίας με τους ανθρώπους γύρω σου για καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερα ....ΡΑΝΤΕΒΟΥ...!!! Θα βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση του χρόνου σου, αφού θα χρειαστείς πολύ λιγότερη ώρα για να κλείσεις τον αριθμό των ραντεβού που θέλεις ή στον ίδιο χρόνο με πριν να αυξήσεις τα ραντεβού σου, ώστε να ανεβάσεις στατιστικά τις πιθανές αναθέσεις σου στο μέλλον.
Καλή Συνέχεια...!!!

    

1 σχόλιο:

  1. Web Site: www.cyclosestate.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/tzoulia.papageorgiou
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/48523170/
    Twitter: https://twitter.com/home?lang=el
    Bloggspot: https://tzouliapapage.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/jpcyclosestate/?hl=el



    ΑπάντησηΔιαγραφή