Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Όταν μια δουλειά χάνεται !!

                   Τι χρειάζεται ένας μεσίτης για να μπορεί να αποδίδει καθημερινά τα μέγιστα;
                                      Μα φυσικά θετική ψυχολογία και μερικά συμβόλαια. 
   Είναι δύο πολύ βασικές λεπτομέρειες
, για να σου δώσουν ώθηση να ξεκινήσεις τη μέρα σου δημιουργικά. Δυστυχώς όμως, η διάθεσή μας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες καμιά φορά άσχετους κιόλας με τη δουλειά μας. Όταν όμως η διάθεσή μας χαλάει εξ' αιτίας ενός ελπιδοφόρου ραντεβού, που τελικά είχε άδοξο τέλος ενώ όλα πήγαιναν καλά; αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον καταστροφικό έτσι; Ώρες ατελείωτες μπορεί να κάθεσαι στο γραφείο σου και να ανασκαλίζεις το μυαλό σου ξανά και ξανά με ένα και μοναδικό σκοπό, να ανακαλύψεις τι ακριβώς έχει συμβεί και που έγινε το λάθος ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση σε αυτό το αποτέλεσμα. Μπορεί σκεπτόμενος να ανακαλύψεις τον λόγο, ίσως και να βρεις τη λύση και πραγματικά αυτό θα ήταν σωτήριο, καθ' ότι εκείνος ο οποίος διαθέτει την ικανότητα να ανακαλύπτει τα λάθη του και στη συνέχεια να βρίσκει λύσεις είναι και σε θέση καθημερινά, να μεταμορφώνεται επαγγελματικά και να βελτιώνεται. Κοινώς να εξελίσσεται. Αυτή είναι και η σημασία, του να επιχειρεί κανείς άλλωστε.
  Κι ενώ είναι πολύ ευχάριστο να μπορείς και να είσαι σε θέση να βελτιώνεσαι καθημερινά, είναι πολύ δυσάρεστο την ίδια στιγμή, να χάνεις χρόνο απλά σκεπτόμενος τι δεν πήγε καλά. Όχι ότι δεν πρέπει, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πως την ίδια στιγμή ίσως να περνάνε από μπροστά σου πράγματα και υποθέσεις που πραγματικά θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν σε ένα άκρως επιτυχημένο deal; ότι τη στιγμή που εσύ κάθεσαι και προσπαθείς να μετατρέψεις το αδιέξοδο σε διέξοδο τα τηλέφωνα χτυπάνε, εσύ βεβαίως μπορεί να απαντάς, μόνο που το μυαλό σου λειτουργεί μηχανικά μη αποδίδοντας στην κάθε σου ενέργεια όλη του την προσοχή...αυτό φυσικά, έχει σαν αποτέλεσμα να μην διαχειρίζεσαι με απόλυτη καθαρότητα τις ενέργειές σου κι έτσι οι πράξεις σου να μένουν ανολοκλήρωτες και σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλεις κατά της διάρκεια μιας ήδη, όχι και τόσο καλής και αποδοτικής ημέρας. 
   Βάλε για λίγο στην άκρη τις καθημερινές αποτυχίες και κυνήγησε την καθημερινή επιτυχία...ευελπιστώ πως με σωστή διαχείριση χρόνου και διαρκή εξάσκηση, μη επηρεαζόμενος-η από ορισμένα κακά περιστατικά κατά τη διάρκεια της δουλειάς σου, η αποδοτικότητα σου θα αυξηθεί. Ιεράρχησε τις προτεραιότητες σου και τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν, θα σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες. Στο τέλος της ημέρας σου σκέψου τα λάθη σου, αφού πια θα έχεις καθαρό και ανεπηρέαστο μυαλό και όλα θα χουν πάρει τον δρόμο τους για την αυριανή....που ξέρεις; μπορεί κάπου εκεί μέσα στις σκέψεις, να δρομολογηθεί η λύση που έψαχνες στο πρόβλημα για την επόμενη ημέρα. Ιεράρχησέ την λοιπόν για να μετατρέψεις το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας, σε μια (αυριανή ημερήσια επιτυχία)...θέμα εξάσκησης. Με λίγα λόγια ΑΛΛΑΞΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ίσως τελικά, να μην είναι αργά και ίσως τελικά να έχεις κερδίσει μερικά βήματα πιο κοντά στην επόμενή σου επιτυχία δουλεύοντας πιο συστηματικά.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου