Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Επιτυχημένες υποδείξεις ακινήτων!!




   Ένα από τα σημαντικότερα στάδια της καθημερινότητας ενός μεσίτη που θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί και ως η κορωνίδα της μεσιτείας, είναι η υπόδειξη ενός ακινήτου. Είναι αυτή η οποία, με βάση το επιτυχές ή ανεπιτυχές αποτέλεσμά της
καθιστά τον σύμβουλο ακινήτων ικανό και βιώσιμο οικονομικά, αλλά και τον ανυψώνει ηθικά αφού ο μεσίτης παίρνει πάντα κουράγιο και δύναμη, από τα επιτυχημένα deals για να συνεχίσει τον δύσκολο δρόμο του.
  Πόσο εύκολα όμως, οι υποδείξεις που πραγματοποιεί ένας επαγγελματίας έχουν τις βάσεις ώστε να είναι επιτυχημένες και  πως θα μπορούσε να βελτιωθεί σε αυτό; Κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, όλα παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο και εννοώ, πως ξεκινώντας από το καλό και εμπορικό ακίνητο σε μοναδική τιμή, έχουμε ήδη ρίξει τα πρώτα σταθερά θεμέλια μια επιτυχημένης υπόδειξης. Είναι το πρώτο βήμα, για να παρακινήσεις τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Η σωστή και πειθαρχημένη όσον αφορά της ερωτήσεις αξιολόγηση, είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του συμβούλου ακινήτων. Μέσα από αυτή την διαδικασία, σου δίνεται η ευκαιρία να φιλτράρεις τις προθέσεις του ενδιαφερόμενου και να κλείσεις το πολυπόθητο ραντεβού, εκείνο που θα σου δώσει το εισιτήριο για το επόμενο επιτυχημένο deal. Όσο πιο λεπτομερής η αξιολόγηση, τόσο πιο κοντά στο επόμενο κλείσιμο....
   Η ποσότητα των ραντεβού δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο αν αυτά δεν είναι σωστά αξιολογημένα. Επίσης η εξωτερική εμφάνιση προσθέτει κύρος και αξιοπιστία στον μεσίτη, σε συνδυασμό μάλιστα με επιδεξιότητα λόγου και κατάλληλο χειρισμό αντιρρήσεων, μπορούν να κάνουν θαύματα. Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστικής σημασίας. Ο ενδιαφερόμενος, θα σε περάσει από ιερά εξέταση κι αυτό, επειδή θα έχει την τάση να θέλει να σου επιβληθεί ώστε να ηγηθεί συζήτησης, ιδιαίτερα αν το ακίνητο είναι του γούστου του. Δείξε εξ αρχής ποιος έχει το πάνω χέρι. Συνεπώς, ντύσου αυτό που θες να είσαι. Βγάλε από μέσα σου τον επαγγελματία από το ντύσιμό σου, από τον λόγο σου, καθώς και από την κίνησή σου, Μην ακουμπάς σε τοίχους, πόμολα, παράθυρα κλπ ενώ μιλάς στον ενδιαφερόμενο περιμένοντας μόλις τελειώσεις να σε σεβαστεί, ενώ τόση ώρα δείχνεις ήδη βαριεστημένος. Ολοκλήρωσε την υπόδειξη, κοιτάζοντας τον ευθέως σε κάθε τι που λες στα μάτια και κάνε επιπλέον ερωτήσεις. Βγάλε τα χέρια από τις τσέπες, δείξε ότι είσαι στο χώρο σου και νιώθεις άνετα με αυτό, γιατί γνωρίζεις πως να υποστηρίξεις το προϊόν που πουλάς-μισθώνεις.
   Μην τσιμπάς στο τυράκι που σου πετάει ο ενδιαφερόμενος ότι θέλει να κλείσει ακίνητο εκείνη ακριβώς την στιγμή που σου τηλεφωνεί και άρα πρέπει να τρέξεις για να μην τον χάσεις . Κατά 99,9% δεν θα κλείσει, στο λέω μετά βεβαιότητας. Θυμήσου, ο χρόνος μας έχει αξία την οποία θα πληρωθείς μόνο στα συμβόλαια. Αν ο ενδιαφερόμενος χρειαζόταν να πληρώσει την υπόδειξη μην είσαι και πολύ σίγουρος, πως θα σε καλούσε τόσο επίμονα να δει το ακίνητο ΤΩΡΑ.....Διαμόρφωσε εσύ το πρόγραμμά σου σε σωστές και αξιολογημένες υποδείξεις. Αν πας στο γιατρό ή στον δικηγόρο έχουν ωράριο, δεν δέχονται ραντεβού οποιαδήποτε ώρα. Εσύ γιατί να μην έχεις ώρες και μέρες υποδείξεων στη δικιά σου δουλειά; Ποτέ μα ποτέ μην ξεκινάς για ραντεβού, πριν ξεκαθαρίσεις την διαδικασία κατά την οποία θα πρέπει να υπογραφεί η εντολή υπόδειξης. Είναι καθοριστικής σημασίας, να έχει καταλάβει και αποδεχτεί το γεγονός ότι η δουλειά σου αμοίβεται και υπάρχει διαδικασία κατοχύρωσης της μεσιτικής αμοιβής, διαφορετικά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθείς έξω από το παιχνίδι.
Στην εξαιρετική περίπτωση του ΝΑΙ από τον υποψήφιο ενδιαφερόμενο,  μην υποκύπτεις σε πιέσεις χρονικές, δείξε πως η διαδικασία θα είναι αυτή που εσύ έχεις ορίσει εξ αρχής και που ο υποψήφιος, θα πρέπει να ακολουθήσει αν θέλει το ακίνητο να γίνει δικό του. Πάρε την έγγραφη προσφορά του και στη συνέχεια τον χρόνο σου να την παρουσιάσεις. Η Διαδικασία της υπόδειξης, είναι μια τελετουργία από μόνη της που όμως αν γίνει σωστά και εξασκείσαι καθημερινά στην τελειοποίησή της, μπορεί να έχεις θαυμαστά αποτελέσματα.
Καλή τύχη Κε συνάδελφε...       

1 σχόλιο:

  1. Web Site: www.cyclosestate.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/tzoulia.papageorgiou
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/48523170/
    Twitter: https://twitter.com/home?lang=el
    Bloggspot: https://tzouliapapage.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/jpcyclosestate/?hl=el



    ΑπάντησηΔιαγραφή