Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Θέλω να κλείσω σπίτι άμεσα ΤΩΡΑ!!!




   Δεν είναι λίγες οι φορές, που χτυπάει το τηλέφωνό μας και στην άλλη άκρη της γραμμής, έχουμε έναν αρκετά ανυπόμονο υποψήφιο πελάτη ο οποίος θέλει διακαώς να δει ένα από τα ακίνητά μας εκείνη τη στιγμή εάν γίνεται, διότι όπως ισχυρίζεται το ακίνητο είναι ακριβώς
αυτό που έψαχνε και θα το κλείσει αμέσως μόλις το δει. Είμαι σίγουρη πως θα το έχετε αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές. Ορισμένες φορές μάλιστα έχω παρατηρήσει, και μέσα σε αυτούς τοποθετώ και τον εαυτό μου διότι έχω ενδώσει, ότι πέφτουμε στην παγίδα ο καθένας για τους δικούς του σεβαστούς λόγους, που κυρίως βασίζονται στο συναίσθημα και δεν τηρούμε την πρέπουσα διαδικασία. Σφάλμα ολέθριο.
   Ο μεσίτης δεν είναι ραδιοταξί να απαντάει σε κάθε κάλεσμα. Έχει ωράριο λειτουργίας το γραφείο του, καθώς και πρόγραμμα εργασίας.
Έτσι λοιπόν, στο άκουσμα των παραπάνω παρακάμπτουμε τα πολύ σημαντικά στάδια μιας υπόδειξης όπως είναι η αξιολόγηση πριν από το ραντεβού...δεν ρωτάμε τα βασικά καν, διότι θεωρούμε πως δεν έχουμε τον χρόνο για κάτι τέτοιο, προέχει να δείξουμε το εν λόγω ακίνητο με σκοπό να το κλείσουμε αφού ο υποψήφιος είναι (ζεστός)...Πηγαίνοντας όμως εκεί με ελπίδες και ξεκινώντας την υπόδειξη, ανακαλύπτουμε από τα πρώτα κιόλας λεπτά ότι ο ενδιαφερόμενος (ξινίζει) σχετικά με το σπίτι και οι ελπίδες μας εξανεμίζονται. Χάσιμο χρόνου, που αμέσως μεταφράζεται σε απώλεια εισοδήματος για τον μεσίτη. Αρκετά συχνά, ενώ έχουμε την καλή διάθεση να προχωρήσουμε στην διαδικασία της αξιολόγησης συμβαίνει ο ενδιαφερόμενος να είναι αρνητικός σε αυτήν και συνήθως αυτό συμβαίνει όταν είναι ιδιαίτερα πιεστικός στο να δει το ακίνητο εκείνη τη στιγμή. Μην ενδίδεις...μείνε πιστός στην διαδικασία, είναι ο μοναδικός δρόμος να εκμαιεύσεις την σοβαρότητα του υποψήφιου πελάτη σου και να διαπιστώσεις αν όντως, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το κατάλληλο σπίτι...Ορθή αξιολόγηση λοιπόν για ποιοτικότερες και πιο αποδοτικότερες υποδείξεις, προστατεύοντας έτσι τον πολύτιμο χρόνο σου αλλά αποκομίζοντας κι ένα διπλό όφελος αφού, με αυτόν τον τρόπο σκιαγραφείς το προφίλ του ενδιαφερόμενου  με την πρόθεση, κατά τη διάρκεια της υπόδειξης να είσαι ήδη έτοιμος ως προς την αντιμετώπιση των αντιρρήσεων με σκοπό να οδηγήσεις την κατάσταση στα δικά σου πλαίσια.
   Μάθε όσα περισσότερα μπορείς και σχημάτισε εικόνα, για να είσαι σε θέση να υποστηρίξεις την δουλειά σου κατά τη διάρκεια της υπόδειξης. Το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ σου αφαιρεί το πλεονέκτημα, να γνωρίσεις καλύτερα και να προετοιμάσεις το έδαφος. Το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ σου αφαιρεί κύρος από τον επαγγελματισμό που σε διέπει. Εκπαίδευσε εξ' αρχής τον ενδιαφερόμενο να σέβεται τον επαγγελματικό σου χρόνο, γιατί θα χρειαστεί στην πορεία να τον πληρώσει αλλιώς, δεν θα έχει λόγο να το κάνει ακόμη κι αν κλείσει όντως το ακίνητο ΤΩΡΑ. Μάλιστα σε διαβεβαιώνω πως το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ για τον ενδιαφερόμενο, ισοδυναμεί με το (δεν έκανες και τίποτα επειδή μου έδειξες ένα ακίνητο.....) αν αυτή είναι η αντιμετώπιση που θέλεις τότε τρέξε ΤΩΡΑ .....Αντιθέτως, η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος σου αν του δείξεις το ενδιαφέρον σου να ακούσεις τις ανάγκες του, να τον συμβουλέψεις προς την σωστή κατεύθυνση και στη συνέχεια, να τον ενημερώσεις για την διαδικασία που ακολουθείται αλλά και τις υπηρεσίες, που έχει ανάγκη να του προσφέρεις και που γι αυτές αμοίβεσαι.
   Δείξε ότι ο μεσίτης δεν είναι  δωρεάν ξεναγός ακινήτων, αλλά σύμβουλος ακινήτων επ αμοιβή...!!!!

Καλή συνέχεια Κε Συνάδελφε....!!!!

1 σχόλιο:

  1. Web Site: www.cyclosestate.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/tzoulia.papageorgiou
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/48523170/
    Twitter: https://twitter.com/home?lang=el
    Bloggspot: https://tzouliapapage.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/jpcyclosestate/?hl=el



    ΑπάντησηΔιαγραφή