Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Eπικοινωνήστε σωστά...


    Ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην προσωπικότητα ενός μεσίτη είναι αναμφίβολα η ικανότητα να εμπνέει εμπιστοσύνη στους γύρω του. Η σωστή και αποτελεσματική επικοινωνία θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ο μοχλός της επιτυχίας ή καλύτερα η δύναμη της ευημερίας. Το σημαντικό και εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι η ποιότητα της επικοινωνίας. Ο ορισμός της επικοινωνίας και η σημαντικότητα αυτής σε κάθε περίπτωση μπορεί να διαφέρει. Στη δουλειά μας η ικανότητα να επικοινωνεί κανείς σωστά, ποιοτικά και αποτελεσματικά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε λοιπόν έναν ορισμό γι αυτήν την τόσο σημαντική δεξιότητα που καλούμαστε να καλλιεργούμε συστηματικά και να εφαρμόζουμε σε καθημερινή βάση.
   Η επικοινωνία στον θαυμαστό κόσμο του  Real Estate
είναι μια  διαρκής προσπάθεια ανταλλαγής πληροφοριών με σκοπό να αποκτήσουμε αξία ως επαγγελματίες, μέσα από μια σειρά υπηρεσιών, έχοντας ως στόχο την δημιουργία μιας αίσθησης ασφάλειας προς τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε.
   Πολύπλευρος όρος. Στη δουλειά μας, η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος της επικοινωνίας που επιλέγει κανείς κατά περίπτωση. Ένας ικανός σύμβουλος ακινήτων επιβάλλεται να συνδυάζει πολλές και διαφορετικές επικοινωνιακές δεξιότητες. Αποτελεί καθήκον του να αγαπά την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Χωρίς αυτήν, η αποτυχία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη. Συχνά χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους που συναντάμε στην καθημερινότητά μας ως περίεργους ή εκνευριστικούς (ταμπέλα), ενώ στην πραγματικότητα εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να τιθασεύσουμε τον εαυτό μας και να επιστρατεύσουμε όλες τις επικοινωνιακές δεξιότητές μας με σκοπό, να εισχωρήσουμε στην ψυχολογική του κατάσταση έχοντας σαν στόχο, να κατανοήσουμε τις πραγματικές του ανάγκες. Γινόμαστε ανυπόμονοι στην προσπάθειά μας να περάσουμε ένα μήνυμα όταν αντιληφθούμε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Μα στάσου λίγο και σκέψου....
   Είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι, να ανταποκριθούν σε εκείνο το οποίο τους λες και προτείνεις τη δεδομένη χρονική στιγμή; Αρκετές είναι ίσως οι φορές, που θα πρέπει να θέσεις μία άνω τελεία στη συζήτηση και να επανέλθεις όταν ο συνομιλητής σου, θα είναι σε θέση να σε κατανοήσει. Ακόμη και στρέφοντας την συζήτηση σε άλλο σημείο, με σκοπό να επανέλθεις λίγο αργότερα ή ακόμη κι αν χρειαστεί να ορίσεις ένα δεύτερο ραντεβού. Μην ξεχνάς ποτέ πως το σημερινό όχι μπορεί πολύ άνετα με σωστή προσέγγιση να γίνει αυριανό ΝΑΙ.  Οι άνθρωποι γενικότερα, χρειάζονται τον χρόνο τους για να πάρουν τις αποφάσεις τους σχετικά με μια επερχόμενη συνεργασία, πολύ περισσότερο δε, όταν αυτή τους παρέχεται σε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο οποίο δεν έχουν συνηθίσει. Ο παράγων φόβος είναι κείνος που τους κάνει να γίνονται δύστροποι ή αναβλητικοί. Στο χέρι σου είναι, να εισχωρήσεις στη ψυχολογική του κατάσταση και να κατανοήσεις τι είναι εκείνο που τον κάνει να διστάζει να προχωρήσει, ώστε να δημιουργήσεις τα κατάλληλα επικοινωνιακά ερεθίσματα με σκοπό να πάρεις τελικά μια απάντηση. Ωστόσο, χρειάζεται να αντιλαμβάνεσαι σε ποια χρονική στιγμή η συζήτηση θα πρέπει να διακοπεί προσωρινά.
   Δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ της άποψης του να περιμένω για την απάντηση αν θα κλείσω μια δουλειά ή όχι. Προσωπικά στοχεύω στο ΤΩΡΑ. Αυτό, γιατί αν έχεις επικοινωνήσει σωστά και αποτελεσματικά, έχεις καλύψει όλα τα ενδεχόμενα αμφιβολίας που  μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Ακόμη και αν παρουσιαστούν κάποια μικρά εμπόδια, με τα κατάλληλα ερεθίσματα μπορείς να κατακτήσεις τον στόχο σου. Βέβαια, πρόκειται για τη προσωπική μου άποψη, την οποία ορισμένες φορές και η ίδια παραμερίζω διότι χρειάζεται να είναι κανείς ευέλικτος. Είναι πάντα θέμα προσωπικότητας το πως επικοινωνεί κανείς με τους γύρω του. Το αν θες δηλαδή να είσαι άμεσος και να χτυπάς γρήγορα, ή αν θες να πας δια της πλαγίας οδού.
  Λάβε όμως σοβαρά υπ' όψιν σου το εξής σημαντικό:  Αν θες τη δουλειά για τη οποία σπατάλησες τόση ενέργεια και προσωρινά αποφασίζεις να αποχωρήσεις, θα πρέπει να επανέλθεις με την ίδια θέρμη για την κατάκτησή της. Αν είσαι αναβλητικός, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα επανέλθεις ποτέ. Συνεπώς, έχεις σπαταλήσει άδικα τον χρόνο σου και θυμήσου.... είναι αυτό που πουλάς. Το να είναι κανείς άμεσος με σκοπό να κερδίζει χρόνο προϋποθέτει εγρήγορση, πολύ καλή εξάσκηση στον τρόπο επικοινωνίας και επιδέξιο χειρισμό αντιρρήσεων. Το αποτέλεσμα, εξαρτάται από το πόσο συχνά εξασκείσαι. Η πλάγια οδός από την άλλη, μπορεί επίσης να δώσει θετικά αποτελέσματα όμως χρειάζεται ο διπλάσιος χρόνος και η διπλάσια δουλειά, ενώ επίσης υπάρχει και η τεράστια πιθανότητα ο συνομιλητής σου να μη γυρίσει ποτέ, διότι του αφήνεις το χρονικό περιθώριο να δημιουργήσει νέες αμφιβολίες στον εαυτό του, οι οποίες ενδέχεται να είναι και πιο δυνατές αν εσύ έχεις αφήσει κενά στις απαντήσεις που έχεις δώσει ήδη. Άρα απαιτείται και από σένα νέα δυνατότερη προσέγγιση αυτή τη φορά. Κοινώς, διπλός χρόνος διπλή δουλειά για το ίδιο αποτέλεσμα. Πάρε το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ τώρα .....επικοινώνησε σωστά και κέρδισε χρόνο. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για σωστή επικοινωνία, πριν τοποθετήσεις ταμπέλα στον υποψήφιο ενδιαφερόμενο και τον απορρίψεις ...αν ψάξεις καλύτερα και το δεις ως ευκαιρία να βελτιώσεις την επικοινωνιακή σου δεξιότητα, ίσως διαπιστώσεις ότι πρόκειται για την επόμενη επιτυχία σου....!!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!! 

1 σχόλιο:

  1. Web Site: www.cyclosestate.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/tzoulia.papageorgiou
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/48523170/
    Twitter: https://twitter.com/home?lang=el
    Bloggspot: https://tzouliapapage.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/jpcyclosestate/?hl=el



    ΑπάντησηΔιαγραφή