Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η δύναμη της συνεργασίας!!




   Ένα τεράστιο κεφάλαιο στη δουλειά μας, είναι εκείνο της συνεργασίας. Μια διαδικασία η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον κώδικα ηθικής που έχει θεσπίσει ο κλάδος μας. Συχνά παρατηρώ συναδέλφους να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί σχετικά με το θέμα αυτό ή ακόμη χειρότερα άκρως αρνητικοί στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας. Όχι πάντα αδίκως. Από τη μια επειδή ενδεχομένως έχουν αρνητική εμπειρία από συνεργάτη ο οποίος δεν τίμησε την διαδικασία ως άρμοζε, έχοντας σαν συνέπεια ο πρώτος να χάσει την αμοιβή του ή ακόμη χειρότερα τον πελάτη του, από την άλλη (λανθασμένη αντίληψη) μειωμένη αμοιβή,
δεδομένου ότι θα λάβει μονάχα την μία μεριά και όχι και τις δύο. Και λέω (όχι πάντα αδίκως), χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχοντας μια κακή εμπειρία θα πρέπει να μένουμε προσκολλημένοι εκεί μη επιχειρώντας να το ξεπεράσουμε και να δώσουμε στον εαυτό μας, τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της συνεργασίας για θαυμαστά αποτελέσματα και μάλιστα γιατί όχι επαναλαμβανόμενα. Θα εστιάσω στην θετική πλευρά της διαδικασίας και στα οφέλη που μπορεί κανείς να αποκομίσει από αυτή.
  Η συνεργασία ως διαδικασία δεν είναι κάτι που αφορά μονάχα τον μεσίτη, λειτουργεί κυρίως ως μια έξτρα υπηρεσία για τον πελάτη του, αν βεβαίως έχει την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσει σωστά. Δεν θα είχε νόημα να υπόσχεται κανείς στους πελάτες του συνεργασία, όταν δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί. Το σημαντικό, είναι να έχει δομήσει ο επαγγελματίας μία ομάδα συνεργατών που λίγο έως πολύ, ενστερνίζονται την δική του φιλοσοφία και μπορεί να εμπιστευτεί. Ορισμένοι εξ ημών δεν είναι υπέρ της συνεργασίας, διότι εστιάζουν στο διπλό κέρδος. Κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη καθώς είναι πολύ πιο σύντομος δρόμος και επικερδής, να επιδιώκει κανείς και να ολοκληρώνει 5 συνεργασίες παρά να αφήνει τον χρόνο να περνά στοχεύοντας στο διπλό κέρδος κάτι το οποίο μπορεί να μην έρθει και ποτέ κυρίως αν το ακίνητο είναι ανοιχτή ανάθεση και όχι αποκλειστική. Ακόμη χειρότερα όταν πρόκειται για μια ζήτηση προς αξιοποίηση, ο ενδιαφερόμενος τη μια στιγμή υπάρχει και την άλλη στιγμή έχει βρει αλλού μόνος του ή κάποιος άλλος συνάδελφος σε έχει προλάβει. Επιπλέον, το όφελος στο να κλείσει κανείς ένα ακίνητο με συνεργασία γρήγορα και αποτελεσματικά, δημιουργεί στον πελάτη του το αίσθημα της ικανοποίησης, κάτι που συμβάλλει στο να χτίσεις ένα αξιόπιστο και δυναμικό προφίλ επαγγελματία που σαν στόχο του θέτει πρώτα και πάνω απ όλα το συμφέρον του πελάτη του και όχι το προσωπικό του κέρδος.  Πράγμα που μακροπρόθεσμα, θα σου φέρει περισσότερες συστάσεις και συνεπώς μεγαλύτερα κέρδη. 
   Ακόμη το όφελος από μια επιτυχημένη συνεργασία, δεν έρχεται μόνο από τον πελάτη σου αλλά και από τον ίδιο τον συνάδελφο, ο οποίος θα μείνει ικανοποιημένος από την δουλειά σου αφού με τη σειρά του, όταν θα έχει κάτι ανάλογο θα σε προτιμήσει. Έτσι δημιουργείς συναδελφική αναγνωρισιμότητα πράγμα ιδιαιτέρως χρήσιμο. Ο επαγγελματίας δεν κρίνεται μόνο από την προσωπική του πελατεία αλλά και από την εκτίμηση που τρέφουν γι αυτόν οι συνάδελφοι του. 
    Για τα κακώς κείμενα της συνεργασίας πάντως, έχω μόνο να προσθέσω το εξής : Όταν έχεις σεβαστεί τον επαγγελματία, θα σε σεβαστεί κι εκείνος όταν έρθει η ώρα. Αν δεν το κάνει, να είσαι σίγουρος το δικό του μερίδιο πίτας περιορίζεται με τον καιρό, μόνος του δημιουργεί τον αποκλεισμό του... το δικό σου μεγαλώνει. Η συναδελφική αναγνώριση, κερδίζεται με σεβασμό απέναντι στη δουλειά μας και στον κώδικα ηθικής εφαρμόζοντας όμως παράλληλα, την αυστηρότητα των νόμων που διέπουν το επάγγελμα, Να εφαρμόζεις τον νόμο, όταν και όπου ο συνάδελφος δεν τον σέβεται και αυτό κάνει κακό, στο δικό σου επαγγελματικό προφίλ. Αυστηρό αλλά δίκαιο. Εφάρμοσε τον κώδικα ηθικής σε κάθε περίπτωση, δείχνοντας σεβασμό στον συνάδελφο και τίμα την δύναμη της συνεργασίας, εφαρμόζοντας παράλληλα την απαραίτητη διαδικασία για την ολοκλήρωση της δουλειά σου.
   Αξιοποίησε το εργαλείο της συνεργασίας, οι μεγαλύτερες επιτυχίες έρχονται μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας, οι καλύτεροι πελάτες σου μπορούν να γίνουν οι συνάδελφοι σου. Τα μεγαλύτερα δίκτυα στηρίζονται και γιγαντιώνονται, μέσα από τη δυναμική της συνεργασίας γιατί όχι κι εσύ;;;
Ξέχνα για λίγο τα κακώς κείμενα που μπορούν να προκύψουν μέσα από μια κακή συνεργασία και εστίασε στο δίκτυο συνεργατών που μπορείς να χτίσεις, ώστε να παράγεις αποτελέσματα.
   Τέλος δεν μπορούν όλοι να είναι σωστοί, ούτε μπορούμε να αρέσουμε και να ταιριάζουμε με όλους. Μπορούμε όμως, να δείξουμε τις δικές μας καλές προθέσεις και να εντοπίσουμε άξιους και σωστούς συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Real Estate. Για καλύτερα αποτελέσματα και και ως προς τα εισοδήματά μας, αλλά και ως προς το πελατολόγιό μας.Υπάρχουν .... Το αξίζουμε άλλωστε, να μην είμαστε επιφυλακτικοί και κουμπωμένοι μεταξύ μας σε τόσο δύσκολες εποχές που διανύουμε....

Καλή συνέχεια...
   

1 σχόλιο:

  1. Web Site: www.cyclosestate.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/tzoulia.papageorgiou
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/48523170/
    Twitter: https://twitter.com/home?lang=el
    Bloggspot: https://tzouliapapage.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/jpcyclosestate/?hl=el



    ΑπάντησηΔιαγραφή