Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Κατοχύρωσε την δουλειά σου!!



   Είναι κεφαλαιώδους σημασίας σε εποχές σαν κι αυτές που διανύουμε, με την ανταγωνιστικότητα να βρίσκεται στο αποκορύφωμα της, να επιδιώκουμε σε κάθε μας βήμα να κατοχυρώνουμε την δουλειά μας. Πρώτον γιατί από την κατοχύρωση εξαρτάται η βιωσιμότητα της επιχείρησης μας είτε αυτή είναι ατομική είτε άλλης μορφής και δεύτερον
διότι μέσα από την κατοχύρωση, αποκτάς μεγαλύτερο κύρος στα μάτια κάθε υποψήφιου πελάτη προβάλλοντας τον επαγγελματισμό σου και ξεχωρίζοντας το εαυτό σου από την μάζα. Κατά συνέπεια, δημιουργείς ένα επιτυχημένο δίκτυο ευχαριστημένων πελατών το οποίο προάγει τη δουλειά σου μέσα από ενδεχόμενες συστάσεις.
  Πόσο εύκολο όμως η δύσκολο μπορεί να είναι η κατοχύρωση της δουλειάς μας σε κάθε ένα από τα στάδια που διανύει ένας μεσίτης; Η απάντηση κατά τη γνώμη μου πάντα είναι καθόλου εύκολη, απεναντίας μάλιστα θα χαρακτήριζα την διαδικασία μάλλον εξαιρετικά απαιτητική. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η δουλειά μας αποτελείται από δύο πολύ βασικά στάδια. Το πρώτο και βασικότερο είναι η ανάθεση ακινήτου και το δεύτερο και σπουδαιότερο είναι η υπόδειξη του ακινήτου. Πόσες και πόσες φορές μοχθούμε, να αναλάβουμε ένα ακίνητο κάνοντας πριν άπειρα τηλεφωνήματα και παίρνοντας ως απάντηση ένα ξερό δεν συνεργαζόμαστε με μεσίτες και εν τέλει, όταν καταφέρνουμε να πάρουμε την πολυπόθητη ανάθεση πριν καν προλάβουμε να προωθήσουμε το ακίνητο, κάποιος άλλος συνάδελφος το έχει μισθώσει ή πουλήσει κάτω από την μύτη μας ή ακόμη χειρότερα ο ιδιοκτήτης, έχει βρει τον ενδιαφερόμενο και έχει κλείσει την δουλειά χωρίς καν να σε έχει ενημερώσει κι εσύ Κε Συνάδελφε, συνεχίζεις εν αγνοία σου να προωθείς και μάλιστα πληρώνοντας αδρά το εν λόγω ακίνητο. Πόσες φορές τρέχουμε γεμάτοι ελπίδα, να υποδείξουμε ένα ακίνητο σε κάποιον υποψήφιο ενδιαφερόμενο καταναλώνοντας τα καύσιμα μας, βάζοντας όλη μας την διαπραγματευτική δύναμη για να κλείσουμε μια δουλειά και τελικά το αποτέλεσμα μας αφήνει στο κενό αφού ο υποψήφιος ενδιαφερόμενος τελικά δεν προχωράει στην ολοκλήρωση, ενώ λίγες μέρες μετά ανακαλύπτουμε ότι όχι μόνο έχει ολοκληρωθεί η μίσθωση-πώληση, αλλά έχουμε παρακαμφθεί και μάλιστα με ιδιαίτερα επιδέξιο τρόπο και δεν έχουμε πληρωθεί για τις υπηρεσίες μας.
   Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι γι αυτό;  μα τι άλλο φυσικά; να κατοχυρώνουμε τους κόπους μας και τη δουλειά μας. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία, να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση και λιγότερο άγχος. Διεκδικήστε αυτά που σας αξίζουν. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον υποψήφιο πωλητή - εκμισθωτή του ακινήτου που αναλαμβάνετε, παρουσιάστε με τρόπο ευθύ και κατανοητό εξηγώντας του όλες τις παραμέτρους και τα οφέλη της αποκλειστικότητας, μέσα από την οποία θα έχει άμεσο κέρδος. Να είστε αυστηροί μαζί του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και να οδηγείτε τη συζήτηση μέσα από μια σωστή παράλληλα καθοδήγηση, μην χαϊδεύετε αυτιά σε κανέναν προκειμένου να τον δελεάσετε για να αναλάβετε σε τελική ανάλυση, ένα ακίνητο υπερτιμημένο που δεν πρόκειται ποτέ να ολοκληρώσετε την μίσθωση - πώλησή του, ενώ το μόνο που με σιγουριά θα καταφέρετε είναι να περάσει το διάστημα της αποκλειστικότητας χωρίς να έχετε φέρει σε πέρας την δουλειά για την οποία σας προσέλαβαν. Ότι χειρότερο αφού έτσι καταστρέφεται το όνομα που με τόσο κόπο πασχίζετε να χτίσετε.
   Προσοχή, το να διεκδικήσεις αποκλειστικότητα στην τρέχουσα τιμή της αγοράς δεν είναι απλό πράγμα. Υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλύψεις την τιμή και μετά να μην προχωρήσει ο ιδιοκτήτης στην ανάθεση. Υπάρχει αισθητή διαφορά στο να πουλάς την λύση, από το να πουλάς υπηρεσίες... Επίλεξε και εξασκήσου στο να να προωθήσει επιτυχώς τις υπηρεσίες σου και κατ όπιν υπογραφής του αναθέτη, ορίζεις την τιμή, διαφορετικά δεν σε χρειάζεται. και οι συμβουλές μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ...Πάρε λοιπόν την αποκλειστικότητα, για να μπορείς  να διεκδικείς την αμοιβή σου σε κάθε περίπτωση. Μην συμβιβάζεσαι, με το ανήκεις στη μάζα των μεσιτών που μαζεύουν υπογραφές ή δουλεύουν με προφορικές εντολές. Επέμεινε στον επαγγελματισμό σου και κάνε την διαφορά.
  Ακόμη και προς τον υποψήφιο ενδιαφερόμενο όμως, θεμελιώδους σημασίας είναι να μπορείς να αξιολογείς σωστά ακόμη και δια τηλεφώνου πόσο σοβαρός είναι, αποφεύγοντας έτσι τα δωρεάν και άκαρπα ραντεβού. Να ξεκαθαρίζεις πάντα ποια είναι η διαδικασία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να δει το ακίνητο, η υπογραφή του ενδιαφερόμενου πριν την υπόδειξη είναι πολύ σημαντική καθ ότι δημιουργεί στον υποψήφιο την αίσθηση της δέσμευσης απέναντι στον επαγγελματία. Να είσαι ο μεσάζων από την αρχή της διαδικασίας ως το τέλος...μην αφήνεις του ενδιαφερόμενους να ορίσουν την πορεία της διαπραγμάτευσης, δεν έχουν λόγο μετά να σε πληρώσουν. 
   ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Πάρε αποκλειστικότητα από τον αναθέτη, βάλε την εντολή υπόδειξης από τον ενδιαφερόμενο στα απολύτως απαραίτητα. Μην ξεκινάς για ραντεβού χωρίς αυτήν.
ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!! 
    
Ελπίζω με τα παραπάνω, πρώτον να μην έγινα κουραστική και δεύτερον να έβαλα κι εγώ με την σειρά μου ένα λιθαράκι στο να γίνει η δουλειά μας αξιοσέβαστη απ το κοινό όπως της αξίζει. Από εμάς εξαρτάται...... Καλή και δημιουργική συνέχεια !!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου