Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Υπερασπίσου την αμοιβή σου...


   Πραγματικά δύσκολοι καιροί για μεσιτεία, πόσο μάλλον στον χώρο των ακινήτων. Σε έναν υπό κατάρρευση κλάδο, καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε και να επιβιώσουμε σε ένα καθεστώς ιδιαιτέρως ασφυκτικό από φορολογικής άποψης για τον επαγγελματία, το οποίο μάλιστα εκτός της δυσφορίας που μας προκαλεί είναι ρευστό μη ξέροντας τι θα προκύψει την επόμενη μέρα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι τουλάχιστον για το πως θα το αντιμετωπίσουμε. Ώρες δουλειάς ατελείωτες και συχνά οικονομικά άκαρπες, πράγμα που δικαίως σε αποθαρρύνει ρουφώντας σου έτσι και το παραμικρό ίχνος αισιοδοξίας και ενέργειας που σου έχει απομείνει .... Το αποτέλεσμα;
λιγότερη διάθεση για επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω σου (θυμήσου η επικοινωνία είναι η ραχοκοκαλία της επιτυχημένης μεσιτείας), άρα λιγότερα ραντεβού και μοιραία πια λιγότερα επιτυχή deals. Συνεπώς μειωμένα έσοδα για τον κάθε έναν από εμάς. Από τη άλλη πάλι, στις λιγοστές δουλειές που εμφανίζονται στο προσκήνιο και τολμώ να πω σε γεμίζουν με λίγη αισιοδοξία, στοιχείο άκρως απαραίτητο για να είσαι πιο αποδοτικός, αντιμετωπίζεις και την δυσκολία του να πληρωθείς επαρκώς από τους πελάτες σου. Αυτό κι αν είναι αποτρεπτικό του να συνεχίσεις να προσπαθείς για το καλύτερο. Βρίσκεσαι λοιπόν εγκλωβισμένος σε ένα δυσμενές φορολογικό καθεστώς και βαρύτατες οικονομικές υποχρεώσεις όπως (ενοίκια, οικογένεια, ΤΕΒΕ -αυτό που το βάζεις???- λογιστές κ.α). Συχνά λοιπόν αναγκάζεσαι προκειμένου να ανταποκριθείς έστω και μερικώς σε όλα αυτά να υποχωρείς στις πιέσεις του υποψήφιου πελάτη για μείωση της τιμής αρχικά του ακινήτου που έχεις αναλάβει και αφού το πετύχεις, έρχεται και η επόμενη μείωση που αφορά την αμοιβή σου. Με βαριά καρδιά λοιπόν, προκειμένου να αποφύγεις τον κίνδυνο να χαθεί η δουλειά να υποχωρείς αμαχητί.
   Μάντεψε.... Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό πλέον. το μεγαλύτερο εργαλείο που έχεις στη διάθεσή σου πρώτα απ όλα είναι το πακέτο υπηρεσιών και η ποιότητα που παρέχεις. Αν στηρίξεις αυτά που υπόσχεσαι στους πελάτες σου και τα υπερασπιστείς, δεν έχεις να φοβάσαι για τίποτα και κανέναν. Είτε πρόκειται για ιδιοκτήτη ακινήτου, είτε για υποψήφιο ενδιαφερόμενο. Βασικό είναι να τηρήσεις όσα υποσχέθηκες με αποδείξεις και στοιχεία που θα φροντίζεις να παρουσιάζεις στον πελάτη σου, πολύ τακτικά μέχρι να φέρεις σε πέρας την εργασία σου. Επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι η μεσιτική αμοιβή εν μέσω κρίσης, είναι υψηλότατη για τον μεσίτη που στο κάτω κάτω δεν κάνει κάτι απ΄το να δείξει απλώς το ακίνητο. Σωστά; Ναι αλλά εσύ ξέρεις. Μην τα κρατάς λοιπόν για σένα, ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου σου ποια είναι η δουλειά σου και τι είσαι διατεθειμένος να προσφέρεις καθώς και πόσο, εκ των προτέρων μάλιστα, θα σου κοστίσει για να μπορείς να δικαιολογήσεις το ύψος της αμοιβής σου. Ο ιδιοκτήτης, δεν σε βλέπει να δουλεύεις για αυτόν παρά μόνο όταν εμφανίζεται ο υποψήφιος πελάτης και αυτό που συγκρατεί στο μυαλό του, είναι ο χρόνος που μεσολάβησε κατά την υπόδειξη Απέφυγε να είσαι ελαστικός με το θέμα αυτό καθώς όλα γύρω σου αυξάνονται. Γιατί να μειώνεται η δική σου αμοιβή;... πάρε την αποκλειστικότητα στην τιμή που πρέπει και όρισε εξ αρχής την αμοιβή σου. Κανείς δεν θα σεβαστεί τον κόπο σου αν δεν το κάνεις πρώτα εσύ. Να είσαι περιεκτικός και ξεκάθαρος σχετικά με τις υπηρεσίες σου.
   Από τη άλλη πάλι και ο υποψήφιος ενδιαφερόμενος λειτουργεί με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό. Σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι η ορθή αξιολόγηση απ το τηλέφωνο ακόμη και στη συνέχεια η ενημέρωση του, σχετικά με την διαδικασία υπόδειξης. Μην αναλώνεις τον χρόνο σου, δείχνοντας ακίνητα για τα οποία δεν εξασφαλίζεις πρώτα την υπογραφή του υποψήφιου πελάτη και το ύψος της αμοιβής σου. Αν το ακίνητο από τη μία είναι αποκλειστική ανάθεση, έχεις καθ όλη τη διάρκεια προώθησης καλλιεργήσει κλίμα εμπιστοσύνης, μεταξύ εσένα και του ιδιοκτήτη και έχεις μείνει συνεπής σε όσα έταξες, εάν ο ενδιαφερόμενος απ την άλλη είναι πλήρως ενημερωμένος για την διαδικασία που ακολουθείται και έχεις φροντίσει να του δώσεις να καταλάβει ότι το προϊόν που αγοράζει από σένα δεν είναι κάτι που μπορεί να το βρει οπουδήποτε (για αυτό και η αποκλειστική ανάθεση χαρακτηρίζεται πολύτιμη) δεν είναι υπερτιμημένο αλλά βρίσκεται στα επίπεδα της αγοράς και έχεις δουλέψει από πριν για να είναι δίκαιη και εύλογη η τιμή του ακινήτου, άρα μια καλή τοποθέτηση των χρημάτων του, τότε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δουλειά σου και την ποιότητα αυτής κατά συνέπεια την έχεις υπερασπιστεί και έχεις ήδη ακλόνητα επιχειρήματα, ώστε να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και ο ενδιαφερόμενος στην ίδια αγορά κινείται έχει δει, διαπραγματευτεί ίσως από πριν άλλα ακίνητα, έχει συγκρίνει άρα ξέρει.... και όταν σε συναντήσει, αν αυτό που θα του δείξεις έχεις φροντίσει εξ αρχής να συγκλίνει σε τρία πράγματα για σένα : Σωστό ακίνητο, σωστή τιμή, σωστός και συνεννοήσιμος ιδιοκτήτης, τότε να είσαι σίγουρος πως δεν χρειάζεται να κάνεις υποχωρήσεις απλώς, θα χρειαστεί ίσως να τονίσεις τις υπηρεσίες που παρέχεις καθ όλη τη διάρκεια !!!  Κι αυτό γιατί θα ξέρεις κι εσύ πως δεν θα τραπεί σε φυγή. Την αξία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας στη αγορά όλοι μπορούν να την αναγνωρίσουν απλώς ο ιδιοκτήτης θέλει το μέγιστο δυνατόν και ο ενδιαφερόμενος το ελάχιστο πολύ λογικό μου ακούγεται ....Για αυτό είσαι ο μεσάζων για να διαμορφώσεις μια δίκαιη λύση και γι αυτό πληρώνεσαι...Μην το χαρίζεις, πάρε αυτό που αξίζεις ΤΩΡΑ ....!!!!!!!










    

1 σχόλιο:

  1. Web Site: www.cyclosestate.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/tzoulia.papageorgiou
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/48523170/
    Twitter: https://twitter.com/home?lang=el
    Bloggspot: https://tzouliapapage.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/jpcyclosestate/?hl=el



    ΑπάντησηΔιαγραφή