Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια είναι η σωστή τιμή του ακινήτου μου;



    Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες ενός ακινήτου κατά την επαφή τους με τον επαγγελματία, είναι σαφέστατα εάν η τιμή που έχουν ορίσει για το ακίνητό τους είναι ή όχι η σωστή. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα, ενώ δεν έχουν σκοπό να συνεργαστούν με κάποιον επαγγελματία αναθέτοντας του το ακίνητό τους, εκμεταλλεύονται τον χρόνο του, καλώντας τον στο χώρο τους με στόχο να ζητήσουν την εκτίμησή του και να προωθήσουν στη συνέχεια, το ακίνητό τους δίχως την δική του διαμεσολάβηση. Διαπιστώνουμε δε, από την αρχή κιόλας τη συζήτησης με τον υποψήφιο αναθέτη ότι η πρώτη του ερώτηση είναι: Πόσο πιστεύετε ότι αξίζει το ακίνητό μου Κε Μεσίτη;

   Αναλόγως πόσο ελκυστικό είναι το ακίνητο, όλοι μας ενίοτε πέφτουμε στην παγίδα να εκφράσουμε άποψη επί του θέματος πριν καν πάρουμε την ανάθεση, την υπογραφή του αναθέτη. Ας δούμε πόσο πρακτικό είναι αυτό. Θεωρώ πως ο σύμβουλος ακινήτων είναι ακριβώς αυτό: Σύμβουλος. Ίσως καλύτερα θα έλεγα καθοδηγητής . Αλλά όχι δωρεάν και το τονίζω. Η σημασία του να εκτελείς βήμα προς βήμα κάθε στάδιο που θα σε οδηγήσει στην ανάθεση είναι ζωτικής σημασίας, διαφορετικά από καθοδηγητής θα βρεθείς μάλλον καθοδηγούμενος από τον αναθέτη σου. Η τιμή είναι ένα σημαντικό θέμα προς επίλυση σε μια συζήτηση με τον ιδιοκτήτη, όμως είναι και γι αυτόν και για σένα δευτερευούσης σημασίας καθώς αυτό που προέχει είναι η αποδοχή των υπηρεσιών σου και μάλιστα η έγγραφη αποδοχή αυτών. Επιμένω στην παρουσίαση υπηρεσιών διότι αυτό είναι στην ουσία η δουλειά μας. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να σε προσλάβει για την δουλειά που του προσφέρεις κι όχι για να του πεις, πόσο κάνει το ακίνητό του. Αυτό το ορίζει η αγορά, ασχέτως αν ξέρεις ήδη ποια είναι η τιμή του ή αν μπορείς να το εκτιμήσεις λόγω ιδιότητας. Η τιμή στην οποία θα βγει το ακίνητο στην αγορά, είναι κάτι που θα ορίσετε από κοινού αφού αποδεχτεί τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τους όρους συνεργασίας που εμπεριέχει η αποκλειστική εντολή. Μιλάω ξανά περί αποκλειστικής εντολής, διότι χαμένος κόπος είναι να παρουσιάσεις υπηρεσίες μη κατοχυρώνοντας τες, ενώ στη συνέχεια θα ορίσεις μια τιμή ακινήτου με ευνοϊκούς προς όλους όρους και όταν λέω προς όλους, εννοώ και ως προς τον ανταγωνισμό, τους ενδιαφερόμενους που ευχαρίστως θα σε παρακάμψουν αν δεν είσαι κατοχυρωμένος, αλλά και ως προς τον ιδιοκτήτη που θα του έχεις δώσει το δικαίωμα να κάνει τη δουλειά του χωρίς εσένα. 
   Συνεπώς με σωστή κι οργανωμένη προσέγγιση, με παρουσίαση υπηρεσιών καθιστούμε τον εαυτό μας  χρήσιμο, δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να μεταβούμε στο επόμενο στάδιο, εκείνο της κατοχύρωσης μέσω της υπογραφής. Ο ορισμός της σωστής τιμής έρχεται στο τέλος κατ' όπιν σεβασμού από τον ιδιοκτήτη των γνώσεων και δεξιοτήτων μας, διότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και δεν το χαρίζουμε απλόχερα.
   Είμαι απολύτως σίγουρη πως ο άνθρωπος που θέλει μόνο να καπηλευτεί τον χρόνο σας, φαίνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μην επιτρέπετε να σας χρησιμοποιήσει κανείς για να ακούσετε στο τέλος ένα κενό ευχαριστώ Κε Μεσίτη, θα σας ειδοποιήσω αν τελικά θελήσω να σας αναθέσω το ακίνητό μου.

1 σχόλιο:

  1. Web Site: www.cyclosestate.gr
    Facebook: https://www.facebook.com/tzoulia.papageorgiou
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/48523170/
    Twitter: https://twitter.com/home?lang=el
    Bloggspot: https://tzouliapapage.blogspot.com/
    Instagram: https://www.instagram.com/jpcyclosestate/?hl=el



    ΑπάντησηΔιαγραφή